Knuffels voor de kinderen op het brandwondencentrum

Vandaag kwam Marloes Rogge samen met haar moeder en met haar zus Daphne naar het brandwondencentrum met een grote verrassing, bijna 130 nieuwe knuffels.  Zij hebben zich met veel enthousiasme ingezet om veel punten te verzamelen voor een actie in winkelcentrum Angelslo in Emmen. Daardoor konden Marloes en Daphne vandaag heel veel vrolijke knuffeltjes overhandigen aan Gera Hartlief, verpleegkundig specialist van het brandwondencentrum. Ook de kinderafdeling werd nog verrast met knuffeltjes.

Bijna een jaar geleden liep Marloes zelf brandwonden op en werd ze opgenomen in het brandwondencentrum. Nog steeds komt ze met enige regelmaat naar de polikliniek van het  brandwondencentrum. Ze weet als geen ander hoe belangrijk een knuffel kan zijn.

De door Marloes en Daphne gebrachte knuffeltjes worden uitgedeeld aan de kinderen op de polikliniek van het brandwondencentrum. Vanwege hygiënische redenen – voorkomen van infecties – krijgen opgenomen kinderen altijd een speciale knuffel. De knuffels kunnen ook worden gegeven en aan de broertjes en zusjes van lang opgenomen patiëntjes en aan de kinderen van langdurig opgenomen volwassenen. Zij moeten het vaak lange tijd met minder aandacht doen, omdat vanzelfsprekend alle aandacht is gericht op het herstel van hun broertje of zusje, of hun vader of moeder.

Een heel groot dank je wel aan Marloes, Daphne en de familie. Superlief!
img_2415 img_2411

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page