Estafette blog 10: Wauw

“Het zal je maar gebeuren”. Een terloops zinnetje in een folder van de Brandwondenstichting. Daar sta ik even bij stil.

Tja. Brandwonden. In een flits schieten de foto’s van ‘Volendam’ door mijn hoofd. Vreselijk. Mooie opgroeiende meiden en jongens die voor hun leven zijn getekend. In de folder staat dat er per jaar alleen al in Groningen 700 mensen met brandwonden op de polikliniek komen, waarvan 250 moeten worden opgenomen. Dat is zo grofweg 1 per dag. Ruim een kwart hiervan is kind. Brandwonden zijn al naar, maar voor kinderen is het helemaal naar. Het verwisselen van de verbanden, meermalen per dag, is een uiterst pijnlijk aangelegenheid.

Om meer te kunnen betekenen voor mensen met brandwonden is de actie Wauw opgezet. Het doel is het bouwen van de meest kindvriendelijke verbrandwisselkamer van Europa. Daarvoor is veel geld nodig. Dat zal onder andere worden ingezameld bij de 4 mijl van Groningen. Maar u kan ook helpen. Kijk op www.wauw050.nl. Elke bijdrage helpt. Ik geef het goede voorbeeld.

Eric van Oosterhout,
Burgemeester van Aa en Hunze

*Deze blog verscheen eerder op de weblog van Eric van Oosterhout, burgemeester van Aa en Hunze.

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page