Estafetteblog 12 Echte helden!

Tijdens de 4 Mijl van Groningen heb ik de eer om namens het Brandwondencentrum Groningen van het Martini Ziekenhuis, de Charity Run te lopen en zo geld binnen te halen voor de nieuwe verbandwisselkamer.

Als ouder ken je natuurlijk maar al te goed de grijpgrage vingertjes en de bijbehorende snelheid van kleine kinderen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig kunnen we dan rekenen op de deskundigheid van de artsen en verpleegkundigen van het brandwondencentrum.

Als burgemeester word je helaas regelmatig geconfronteerd met branden. Hier heb ik immers volgens de wet het opperbevel bij brand. Over de brandweer kan ik vol trots zeggen dat we hele professionele mensen hebben. Soms kan niet worden voorkomen dat mensen toch met brandwonden verpleegd moeten worden in één van de drie brandwondencentra van Nederland.

Daarom vind ik het prachtig om te zien hoe er gezocht wordt naar mogelijkheden om de pijnlijke behandeling te verzachten, in het bijzonder voor kinderen. De plannen voor de nieuwe verbandwisselkamer van Brandwondencentrum Groningen zien er prachtig uit. Het zou fantastisch zijn als het lukt om zo snel mogelijk te beginnen met de bouw hiervan.

Ik heb dan ook geen moment getwijfeld toen ik werd gevraagd om namens het brandwondencentrum te gaan lopen als Charity Run-held. Nog mooier is dat ik tijdens een bijeenkomst met ondernemers direct al zes van hen mocht opschrijven als sponsor. Dat gaf een echt WAUW-gevoel. Zoveel betrokkenheid.

Ik ga met veel plezier en enthousiasme met hun naam op mijn shirt de 4 Mijl van Groningen lopen. Als ik voldoende adem overheb, zal ik af en toe de namen van mijn sponsoren tijdens het lopen hardop noemen. Dat verdienen ze, want zonder hen geen nieuwe verbandwisselkamer!

Mooi dat ik namens het Brandwondencentrum Groningen een Charity Run-held wordt genoemd. Maar voor mij zijn de echte helden de artsen, verpleegkundigen, de sponsors maar vooral de dappere kinderen die in het Brandwondencentrum behandeld worden. WAUW, daar loop ik graag voor!!!

12e estafetteblog is van:
Pieter Smit, burgemeester Oldambt

 

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page