Estafette blog 11: Het is me gelukkig bespaard gebleven…

Een ongelukje met de barbecue, een kindje dat een kop thee omgooit, een huis dat in vlammen opgaat… Ik heb het nooit van dichtbij meegemaakt, een echt ongeluk is me bespaard gebleven. Wel heb ik ervaren wat de gevolgen van een valpartij in het barbecue vuur zijn. In 2005 hebben we een stagiaire bij Topsport Noord Nederland gehad die als kind in het barbecue vuur was gevallen. Ik schrok van de littekens op zijn gezicht, maar had ook respect voor hoe hij er mee omging.

De 4 Mijl biedt jaarlijks een groot platvorm voor een goed doel. Elk jaar is het kiezen van het goede doel een flinke klus, want er zijn immers zoveel mooie projecten. Wij kiezen vanuit Topsport Noord Nederland samen met het bestuur van de Stichting Atletiekevenementen Groningen een doel dat past bij de 4 Mijl. Er wordt bijvoorbeeld gelet op een concreet projectplan en dat het ingezamelde geld in de provincie Groningen besteed wordt.

Maatschappelijke betrokkenheid is voor de 4 Mijl van Groningen belangrijk omdat het de binding met de stad en haar mensen laat zien. Op lokaal gebied dragen we dus graag ons steentje bij. Het inzamelen van geld voor het goede doel gebeurt onder andere door een vast bedrag van het inschrijfgeld van de bedrijven (€ 28,- per team), recreanten (€ 0,50) en jeugd (€ 0,25) te doneren. Verder door donaties, collecte tijdens de 4 Mijl, BN’ers die gesponsord worden en extra acties vanuit het goede doel.

De Brandwonden Stichting stelt het ingezamelde bedrag volledig beschikbaar aan het Brandwondencentrum in Groningen, onderdeel van het Martini Ziekenhuis. Prachtig natuurlijk dat we op deze manier een wens van het Brandwondencentrum kunnen laten uitkomen. De huidige verbandwisselkamer is een kleine, kale, witte ruimte. Die voldoet natuurlijk wel aan de ziekenhuiseisen, maar echt kindvriendelijk is anders. Er liggen geweldige ontwerpen voor de nieuwe verbandwisselkamer met magnetische muren, vloer- en grondschilderingen. Ik kan me goed voorstellen dat het als kind beter aanvoelt om een ‘’gezellige’’ ruimte binnen te stappen en lekker te spelen tot de verbandwisseling daadwerkelijk plaatsvindt. En als je tijdens de verbandwisseling verder mag spelen of een filmpje kan kijken, is dat minder eng.

Dat deze website is opgestart en dat het wauw050 team zo actief is vind ik geweldig. Het goede doel heeft uitgesproken dat ze gaan voor € 100.000,-. Ik gun het ze van harte! Tevens roep ik een ieder op te doneren via dit formulier.

Grietje Pasma
Directeur Topsport Noord Nederland
Race Director 4 Mijl van Groningen

 

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page

One thought on “Estafette blog 11: Het is me gelukkig bespaard gebleven…

  • september 11, 2014 at 6:39 pm
    Permalink

    Bedankt Grietje, nu maar hopen dat we dat geweldige bedrag gaan halen!
    Feikje

Comments are closed.