Steun het VR project voor patienten in het brandwondencentrum

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de toepassing van Virtual Reality (VR) voor brandwondenpatiënten.  ‘Back to school VR’ is één van de initiatieven van het Immersive Care-programma voor deze patiënten, die vaak lang en geïsoleerd op het brandwondencentrum verblijven. Met dit initiatief willen we dit verblijf positief beïnvloeden met VR-technieken. Door ‘Back to school VR’ zijn kinderen weer even echt aanwezig in de klas. Een geweldige ervaring die ook het eerste schoolbezoek na de opname minder spannend maakt. Immersive Care is een gezamenlijk initiatief van Brandwondencentrum Groningen van het Martini Ziekenhuis en het Groningse VR-bedrijf yellowBird.

Wat is het?
Kinderen in het brandwondencentrum liggen  vanwege infectiegevaren altijd in een isolement.  Ze mogen hun kamer weken (tot soms wel twee maanden) niet verlaten. Dat isolement kunnen we nu doorbreken. Hiervoor zetten we met speciale VR-techniek van yellowBird een 2-zijdige VR-livestream op met 360º camera’s in zowel bijvoorbeeld de schoolklas als in het ziekenhuis. Door een VR-bril op te zetten ben je voor je gevoel daadwerkelijk aanwezig op de plek van de camera.

In mei 2016 hebben we  een 7-jarig jongetje in Brandwondencentrum Groningen een onvergetelijke ochtend kunnen bezorgen. Door de techniek zat hij vanuit zijn ziekenhuisbed weer even op zijn eigen stoeltje in de klas, tussen zijn klasgenootjes.  Zijn klasgenootjes konden op hun beurt een kijkje nemen op zijn kamer in het brandwondencentrum. Voor iedereen bleek het een geweldige ervaring!

Terug naar School

Veel mogelijkheden
We kunnen met het VR-systeem patiënten ook naar het voetbalveld brengen, in de manege op hun paard laten rijden of meenemen naar hun lievelingsdieren in de dierentuin. Er zijn dus veel mogelijkheden en deze techniek is later ook breder te gebruiken in de zorg. Daarom hebben we met dit idee ook de top 3 bereikt van het ‘Beste VR- idee van Nederland’. Maar om het echt goed verder te ontwikkelen en de VR-techniek ook aan meerdere patiënten (tegelijk) te kunnen aanbieden hebben we steun nodig. Jij kunt daarbij helpen!

Hoe kun je ons helpen?
Je kunt het project Immersive Care op verschillende manieren steunen:

  • Doneer een VR-revalidatie fietstocht
  • Doneer aan de VR-care Bibliotheek
  • Doneer een VR-belevenis “even uit het ziekenhuisbed”
  • Doneer een VR-bril

VR Care Bibliotheek
Vanaf 1 euro…help je het realiseren van een VR-care bibliotheek.
In de bibliotheek gaan we op maat gemaakte content ( software en beelden) aanbieden die brandwonden patenten het beste door de verbandwisseling heen helpen, op basis van onderzoekresultaten.

VR revalidatie fietstocht
Vanaf 10 euro
We willen graag de VR-Bril inzetten bij het revalideren. Niets zo saai als fietsen op een hometrainer of bedfiets, maar hoe gaaf als je een VR bril op krijgt met daarin een leuk uitdagend parcours, of fietsen in de bossen, of in een peloton meefietsen in een bergetappe of langs prachtige uitzichten.

VR belevenis “even uit het ziekenhuis”
Vanaf 100 euro
Hiermee draag je bij om kinderen die lang opgenomen liggen op het brandwondencentrum toch even naar buiten kunnen. Virtueel terug naar school, even naar opa en oma, of met het voetbalteam mee naar de wedstrijd.

VR bril.
Voor 150 draag je bij aan de aanschaf van een VR Bril ( voor 750… euro schenk je een complete VR bril.)
We willen uiteindelijk graag voor iedere bed en iedere behandelkamer een bril  (25 brillen).

 Als je meer informatie wilt of onze brandwondenpatiënten wilt steunen? Mail dan naar info@wauw050.nl

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page