De 4 Mijl

Wauw 4 mijl De 4 Mijl van Groningen steunt elk jaar een goed doel. In 2014 was dat de Nederlandse Brandwonden Stichting, die geld inzamelde voor de verbandwisselkamer voor kinderen in het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Rondom de 4 Mijl organiseerde het Martini Ziekenhuis, de Groningse Brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting tal van acties om geld in te zamelen.

Elk jaar vindt op de tweede zondag van oktober de 4 Mijl van Groningen plaats, in 2014 was dat op 12 oktober. Het is het bekendste hardloopevenement van Noord Nederland waar jong en oud massaal op af komt. Dit razend populaire hardloopevenement heeft verschillende categorieën: de Jeugdloop, Wedstrijdloop, Recreantenloop, Bedrijvenloop en de Charity Run. Deelname aan de 4 Mijl van Groningen is mogelijk vanaf 6 jaar.

Voorafgaand aan dit evenement worden Clinics aangeboden door ervaren atletiektrainers om goed voorbereid van start te gaan. Jaarlijks wordt de Gezondheidsstraat georganiseerd waar aandacht is voor een sportieve en gezonde leefstijl met diverse stands. In 2014 deden  21.500 mensen aan de loop mee, bijgestaan en aangemoedigd door zo’n 70.000 toeschouwers.

Charity Run van de 4 Mijl van Groningencharity run 2

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page

Geef een reactie