Brandwondencentrum Groningen


wauw lopen

Brandwondencentrum Groningen

Logo brandwondencentrumHet Martini Ziekenhuis is één van de drie brandwondencentra in Nederland en het centrum voor Noord- en Oost-Nederland.We verzorgen de acute opvang van patiënten met brandwonden in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland, en de grensstreek van Duitsland, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Het behandelen van brandwonden vraagt om hele specifieke faciliteiten, specialistische zorg van diverse professionals en strikte hygiëneregels. Brandwondencentrum Groningen biedt deze unieke combinatie. Maar we gaan verder dan de behandeling alleen. We leren onze patiënten om te gaan met de gevolgen hun brandwonden. Daarmee leveren we een bijdrage aan het re-integreren op school en op het werk. Ook werken we intensief samen met de  Brandweer en de Brandwonden Stichting  om iedereen te informeren over het voorkomen van brandwonden.

Jaarlijks behandelen we ongeveer 700 mensen op onze polikliniek en nemen we ongeveer 250 mensen op in het brandwondencentrum. Ruim een kwart daarvan is kind.

Om deze kinderen beter te kunnen behandelen met minder pijn is het Brandwondencentrum Groningen zijn we in 2014 samen met Brandweer Groningen en de Brandwonden Stichting de actie Wauw gestart, van au naar beter! En dat heeft geholpen. Sinds 2015 beschikken wij over de meest kindvriendelijke verbandwisselkamer van Europa. Dank aan iedereen die heeft mee geholpen.

 

Meer weten over het Brandwondencentrum? Kijk op de site van het Martini Ziekenhuis WAUW

Martini logo klein onder

 

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page