Brandwonden Stichting

Lopen verbandwisselkamer logo

 

De Brandwonden Stichting was in 2014 het goede doel van de 4 Mijl, het grootste hardloopevenement van Noord Nederland. De opbrengst was bestemd voor een nieuwe verbandwisselkamer voor kinderen in het Groningse Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis.

Een ongeval met vuur, hete vloeistof of chemisch middel, verandert jaarlijks in één klap het leven van honderden mensen. Ernstige brandwonden houden ze weken, soms maanden vast in het ziekenhuis. Ze bezorgen hen pijnlijke verbandwisselingen, talloze operaties, littekens en nare opmerkingen. Ruim 25% van de brandwondenpatiënten is tussen de 0 en 4 jaar. Hun huid is nog dun en daardoor extra kwetsbaar. De oorzaak is vaak een ongeval met hete thee, koffie of te warm badwater. De dagelijkse verbandwissel is voor deze kleintjes een zeer pijnlijke proces. Zo pijnlijk dat traumatische ervaringen het gevolg kunnen zijn. Daarom willen wij meehelpen aan het zo kindvriendelijke mogelijk inrichten van de verbandwisselkamers. Een ruimte waar de zorgprofessional de verbandwissel zo goed mogelijk kan uitvoeren én waarbij het kind zo min mogelijk pijn heeft. Alles om de patiëntjes af te leiden en zo de pijn te verlichten.

Wat doet de Brandwonden Stichting?
De Brandwonden Stichting is opgericht in 1971 door Rudy Hermans. In al die jaren is er veel kennis en ervaring opgedaan, zijn er drie brandwondencentra opgericht en is de overlevingskans voor mensen met brandwonden enorm verbeterd. Vandaag de dag is het niet meer de vraag of je overleeft met brandwonden maar hoe je overleeft met brandwondenlittekens in een verharde maatschappij. We helpen mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in hun dagelijkse strijd tegen de littekens. We financieren onderzoek, helpen artsen en verplegend personeel, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en ondersteunen slachtoffers bij het oppakken van hun leven.

 

Brandwonden stichting logo

 

 

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page