Kusje er op?

Kusje er op? Iedereen kent die vraag wel als je je als kind had pijn gedaan. Een geschaafde knie of een buil op je hoofd… Een kusje van mamma of pappa deed wonderen.
Helaas werkt dat niet bij brandwonden. Was het maar waar! Het zijn vooral jonge kinderen die slachtoffer worden en dat heeft veel impact op hen. Het is als kind al naar om in het ziekenhuis te liggen, maar als de behandeling die op herstel gericht is zo pijnlijk is, is dat bijna niet vol te houden.
Hoewel de behandeling van brandwonden in de loop der jaren sterk is verbeterd kan het natuurlijk altijd beter. Daarom steun ik de actie WAUW van harte.

Doe mee met de actie, samen met het Martini Ziekenhuis, de Brandweer Groningen en loop mee met de 4Mijl4You op zaterdagavond 11 oktober. De nieuwe verbandwisselkamer kan er niet snel genoeg komen wat mij betreft. Dus schrijf je in, doneer en trommel mensen op om mee te lopen!

Het zou fantastisch zijn als we hier in Groningen de meest kindvriendelijke verbandwisselkamer in Europa kunnen bouwen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we de kinderen helpen!
Van au naar wauw!

De 17e estafetteblog is van:
Max van den Berg, Commissaris van de Koning In de Provincie Groningen

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page