Beter!

Niemand had volgens mij verwacht dat ik me ooit gedegen zou voorbereiden op De 4 Mijl van Groningen. Ik heb mijn sportieve kanten, maar hardlopen is daar nooit een van geweest. En toch was het een feit. Het was dan ook geen sportieve voorbereiding, maar het was de aanloop voor de actie WAUW. Als communicatieadviseur van het Martini Ziekenhuis werd ik gevraagd om Brandwondencentrum Groningen te helpen om een zo groot mogelijk bedrag binnen te halen voor een nieuwe verbandwisselkamer voor de kinderen van het brandwondencentrum. Niet zomaar één, maar de meest kindvriendelijke verbandwisselkamer van Europa. Een lang gekoesterde droom. Daarvoor hadden we € 100.000,- nodig. Een groot bedrag, een grote uitdaging.

Het is nu zomervakantie. Al is dat moeilijk te geloven nu de regen met heftige windstoten tegen het raam van mijn kantoor slaat. Het is de periode waarin het mogelijk is om een jaar aan mailtjes, documenten en andere verzamelingen op te ruimen. Daarbij komen dit jaar ook veel herinneringen boven aan de actie WAUW. De eerste impressies van de toekomstige verbandwisselkamer, de ideeën die we hadden om zoveel mogelijk geld binnen te halen en een grote hoeveelheid mailberichten waarin Bianca Habing en ik zaken met elkaar afstemden. Daarbij dwalen de gedachten soms ook even af naar specifieke momenten. De eerste kennismakingen met de medewerkers van de Nederlandse Brandwondenstichting en Brandweer Groningen, de presentatie van het beeldmerk door Hello Darling/Rob Mulder en de momenten waarop we ons realiseerden dat zaken echt begonnen te rollen.

En de dag zelf, de dag van De 4 Mijl. Voordat ik het Provinciehuis instapte, haalde ik nog even diep adem. Ik wist dat deze dag een marathon zou worden. Ik wilde dat deze dag als een trein zou lopen met een geweldig resultaat, al hadden we daar nog weinig invloed op. Anderen gingen het voor ons doen. En dat gevoel, dat velen zich die dag zich inzetten voor hetgeen wij bedacht hadden, was geweldig! Daar ben ik dan ook heel dankbaar voor. Lopers die zich in het zweet werkten, collectanten die langs de route geld inzamelden, ouders en ex-patiënten die hun verhaal vertelden om daarmee de noodzaak van de verbandwisselkamer aan te tonen, het publiek dat met onze borden de lopers enthousiast aanmoedigden… WAUW, wat een dag.

Terwijl ik nu achter mijn bureau in de chaos zit van mokken met restjes koude thee en koffie, mapjes en papieren die in de recyclebak mogen, realiseer ik me dat het allemaal gelukt is. De ideeën, de plannen, de ambities. Onlangs openden we feestelijk en met trots de nieuwe verbandwisselkamer in het Martini Ziekenhuis. We zagen velen die onze actie hadden gesteund weer terug. En ook zij waren heel blij met het eindresultaat. Het is ons gelukt om het pijnlijke ritueel van dagelijkse verbandwisselingen dragelijker te maken. De droom van het brandwondencentrum is door actie WAUW in vervulling gegaan. De verbandwisselkamer bestaat en er worden nu dagelijks kinderen in behandeld. Voor hen hebben we het beter kunnen maken; van au naar WAUW!

Deze afsluitende blog van de blog estafette is geschreven door Björn de Vries, Communicatie Adviseur Sr. Martini Ziekenhuis

 

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page