Estafetteblog 2: Afleiden

Wij werken al enkele jaren voor het Martini Ziekenhuis. Ca. 1,5 jaar geleden zijn wij uitgenodigd, door het unithoofd om in teamverband mee te denken over een nieuw ontwerp voor de verbandwisselkamer. Toen hij uitleg gaf over de specifieke faciliteiten en specialistische zorg van het personeel en ik hoorde dat meer dan een kwart van de patiënten kinderen zijn, liet dat een grote indruk achter op mij, moeder van 2 kleine kinderen. Het heeft mij nog alerter gemaakt als het om vuur en heet water gaat.

Als team hebben wij goed geluisterd naar de diverse professionals die werkzaam zijn bij het Brandwondencentrum.

We wilden de inrichting van de verbandwisselkamer een extra dimensie geven zodat de pijn en het verdriet van kleine –en grotere kinderen even wordt verzacht omdat zij in een andere omgeving worden afgeleid. Even afgeleid van een behandeling die genoodzaakt is maar niet altijd zonder pijn zal zijn.

Het ontwerp heeft veel kleur waaronder blauw voor de lucht en het water.

Om rekening te houden met de leeftijdsdifferentiatie hebben we gekozen voor losse afbeeldingen die met magneet folie op de wanden bevestigd kunnen worden. Afbeeldingen van o.a. Robin het aapje. Het aapje dat centraal staat in een map welke kinderen gedurende hun behandelingen bij zich hebben.

Ideeën en inspiratie krijg ik tijdens het hardlopen dat ik al jaren doe. Enkele jaren heb ik met de 4 Mijl meegelopen, de laatste jaren met name in mijn woonplaats. Heerlijk de wind door de haren, de ultieme ontspanning voor mij. Ik hoop dat mijn fysieke inspanning van hardlopen heeft  bijgedragen aan het verzachten van pijn bij kinderen die patiënt zijn van het Brandwondencentrum.

2e estafetteblog geschreven door:
Hilde Wierenga, Signaal Lichtreclame Groningen

Ontwerp en copyright Signaal Lichtreclame  Groningen

Ontwerp en copyright Signaal Lichtreclame Groningen

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>