Over de actie Wauw

 

 

Wauw website 2
Van au naar beter.
Het zal je maar gebeuren. Je bent 4 jaar oud en door een stom ongelukje beland je in het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Elke dag opnieuw moet je verband worden gewisseld. Een pijnlijk ritueel. Maar het kan beter; in water met de juiste begeleiding en afleiding ervaar je de pijn minder erg. Daarom wilde het Brandwondencentrum Groningen de meest kindvriendelijke verbandwisselkamer van Europa bouwen en dat is gelukt dankzij de actie WAUW!

Over de actie Wauw
In 2014 was de Brandwonden Stichting het goede doel van de  4 Mijl van Groningen op 12 oktober. Daarmee kwam onze wens voor de kinderen op het brandwondencentrum uit. De Brandwonden Stichting, Brandweer Groningen en Brandwondencentrum Groningen zamelden met de actie WAUW geld in om deze prachtige droom te realiseren. We zijn ontzettend dankbaar voor iedere euro, die is ingezameld met een sponsorloop, veiling of bingo. Dankzij de actie WAUW kunnen  kinderen in het Brandwondencentrum Groningen voortaan  met minder pijn genezen, want brandwonden zijn al erg genoeg.

 

Wauw gaat door
De kinder verbandwisselkamer bevalt zo goed dat we nu ook de behandelkamer op de intensive care van het brandwondencentrum kindvriendelijk willen inrichten. Deze is momenteel erg kaal en klinisch. Door deze kindvriendelijk te maken, kunnen we de brandwondenzorg voor kinderen met ernstige brandwonden verbeteren. Want als we de behandelruimte speciaal op hen kunnen afstemmen, voelen zij zich vaak minder ziek en ervaren zij de pijn van verbandwisselingen minder erg. Ook hier geldt: Van au naar beter!

WAUW voor het Virtual Realty project op het Brandwondencentrum
Kinderen in het brandwondencentrum liggen  vanwege infectiegevaren altijd in een isolement.  Ze mogen hun kamer weken (tot soms wel twee maanden) niet verlaten. Dat isolement kunnen we nu doorbreken. Hiervoor zetten we met speciale VR-techniek van yellowBird een 2-zijdige VR-livestream op met 360º camera’s in zowel bijvoorbeeld de schoolklas als in het ziekenhuis. Door een VR-bril op te zetten ben je voor je gevoel daadwerkelijk aanwezig op de plek van de camera. Lees hier meer.
 

 

Wauw powered by:

Logo's

DelenTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>